خبرگزاری مهر، گروه استان ها: تابستان گذشت و مهری دیگر از راه رسید. گرچه مهر را آغاز پاییز و فصل برگ ریزان نام نهاده اند اما اینجا فصل لبخند شکوفه ها است. اینجا مهر آغاز فصل خواندن و نوشتن، فصل بودن در کنار همکلاسی های دیروز و هم نیمکتی های امروز است. اینجا مهر فصل نقاش شدن برای ترسیم آینده ای روشن است.
آری باز هم روزهای مشق و درس و مدرسه از راه رسید. بوی بازی های کودکانه دانش آموزان در مسیر مدرسه و بوی خوش شکوفه ها کوچه کوچه از خراسان جنوبی را پر کرده است. امروز همزمان با نواخته شدن زنگ شکوفه ها در مدارس ابتدایی خراسان جنوبی، کلاس اولی ها برای اولین بار بوی ماه مهر و نشستن بر کلاس را احساس می کنند.
اینجا دبستان دخترانه محدثه بیرجند است. مکانی که به نمایندگی از صدها دبستان، میزبان مراسم رسمی نواخته شدن زنگ شکوفه ها شده است. کودکان قد و نیم قد با چهره های خندان ردیف به ردیف کنار هم نشسته اند و سخنان مجری را با اشتیاقی وصف ناشدنی گوش فرا می دهند.
برنامه ریزی کودکان برای آینده
دختر بچه ای ریز جثه در حالی که به پروانه حک شده روی مقنعه اش خیره شده، زیر لب چیزهایی زمزمه می کند. وارد دنیای کودکانه اش می شوم و از احساسش می پرسم. با صدایی نحیف اما سراسر از شوق می گوید: مدرسه را دوست دارم، می خواهم مثل خواهرم درس بخوانم و بنویسم.
وی که زهرا نام دارد، در ادامه می گوید: می خواهم صبح به مدرسه بیایم و عصر را با برادر کوچم بازی کنم.
از صحبت هایش پیداست برای ثانیه ثانیه از زندگی اش برنامه ریزی کرده است. گویی اولین گام های کودکانه اش به مدرسه، شخصیتی بزرگ در وی تشکیل داده است.
صدای مجری که از کودکان درخواست فرستادن صلوات می کند، حواسمان را به داخل سالن می کشاند.
رویای کودکانه کلاس اولی ها
آن سوتر برق چشمان دختر بچه ای توجه ام را به خود جلب می کند. خودش را مریم معرفی می کند. دست هایش را به هم گره می کند و می گوید: خیلی خیلی خوشحالم که به مدرسه می آیم.
دستی به لباس فرمی که به تن دارد می کشد و می افزاید: هر بچه ای باید به مدرسه بیاید تا بتواند بخواند و بنویسد و نقاشی های قشنگی بکشد.
مریم که بنا به گفته خودش یک برادر کلاس چهارمی دارد، می گوید: وقتی برادرم درس می خواند، منم دوست دارم مثل او بخوانم و بنویسم.
از آرزوهایش می پرسم. اندکی فکر می کند و می گوید: می خواهم آنقدر درس بخوانم تا مانند دختر عمه ام دکتر شوم و بیماران را درمان کنم.
عمل به توصیه والدین
فاطمه زهرا سومین مخاطب مهر است که در بیان احساساتش می گوید: از اینکه با دوستانم به مدرسه می آیم خیلی خوشحال هستم.
این دختر سفید چهره با بیان اینکه در مدرسه خیلی چیزها یاد می گیریم، می گوید: اگر به مدرسه نروم نمی توانم دختر خوبی برای پدر و مادرمان باشم.
از چهره معصومش به خوبی پیداست که توصیه های پدر و مادر را به جان خریده و برای سرنوشتی روشن اولین گام هایش را برداشته است.
در بین هر سوال اندکی مکث می کند و دوباره از احساسات دخترانه اش نسبت به پدر و مادرش سخن می گوید. اگرچه در پایه کلاس اول قصد تحصیل دارد اما از کلامش پیداست که برنامه ریزی و اهدافی فراتر از این سن پیش رو دارد.
تحصیل ۱۷۵۰۰ کلاس اولی در خراسان جنوبی
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد: در سال جاری ۱۷ هزار و ۵۰۰ کلاس اولی در استان مشغول به تحصیل می شوند.
محمدعلی واقعی ادامه داد: از این تعداد هشت هزار و ۳۸۴ نفر دختر و ۹ هزار و ۱۱۶ نفر پسر هستند.
وی از فعالیت دو هزار و ۷۷۴ آموزشگاه در استان خبر داد و افزود: همچنین ۹ هزار و ۵۰۴ کلاس درس برای دانش آموزان آماده شده است.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی بیان کرد: ۱۳ هزار و ۳۵۱ پرسنل در سمت های مختلف کار یادگیری دانش آموزان را انجام می دهند.
واقعی با بیان اینکه ۵۰۰ کلاس درس در استان کمبود داریم که ۳۵۰ مورد مربوط به بیرجند است، اظهار کرد: علی رغم این کمبودها کلاس بدون معلم نداریم.
وی با بیان اینکه ۷۵ آموزشگاه در مرکز استان دو شیفته اداره می شوند، اظهار کرد: امید است طی دو سال آینده بخش عمده ای از مشکلات این مدارس دونوبته رفع شود.
نظر شما